Nieuws

Nieuwe wetgeving ter bescherming van de privacy

NSB / FNC  beschermt uw gegevens – wij dragen je privacy hoog in het vaandel en geven uw gegevens nooit door aan derden.

De Nationale Strijdersbond van België – VZW - houdt enkel de gegevens bij :

  • van de leden die voor het lopende jaar in regel zijn met hun bijdrage, zoals hun naam, voornaam en adres - voor de verzending van “Het Strijdersblad / Le Journal des Combattants”.
  • om de richtlijnen door de sturen in verband met de betaling van de jaarlijkse bijdrage.

NAMUR - 17.6.2017 - 98ste verjaardag NSB / FNC et Dag van de Vaandeldragers

Bijzondere dank aan het Parlement de Wallonie en de Stad Namen voor de medewerking en de organisatie van deze zeer geslaagde dag.

Dank aan onze vaandeldragers en leden voor hun aanwezigheid.

Koninklijke Hulde aan Gabrielle Petit

Gabrielle Petit, de vergeten heldin die 100 jaar  

geleden werd geëxecuteerd

Brussel  3 april 2016 

Deze jonge Belgische vrouw was spionne voor de Britten.  Maar dat bekocht ze met haar leven.  Na haar executie groeide ze uit tot een “heldin van het volk”.

Onze vaandeldragers en deelnemende leden verzamelden op de Grasmarkt.  Van daaruit vertrok de stoet o.b.v. de Harmonie van de Politie van Brussel – met de Nationale Vlag NSB/FNC voorop – geëscorteerd door Alicia en Soyara, onze jonge vaandeldraagsters van NSB Moen-Zwevegem.

Om 15.00 u  St. Jansplein : aan de voet van het standbeeld van Gabrielle Petit, nemen de vaandeldragers, de leden,  de deelnemers en volgende autoriteiten hun plaatsen in :

Minister M.C. Marghem, LtCol Bem A. Vancaster, vertegenwoordiger van de Minister van Defensie, Dhr  Ch. Picqué, Voorzitter van het Brussels Parlement,  Dhr. J. Clément, Haut Fonctionnaire pour l’Arrondissement Administratif de Bruxelles-Capitale, de afgevaardigden van de Franse, Britse, Amerikaanse en Duitse Ambassades, Mevr. Schepmans, Burgemeester van Molenbeek, Divisie Admiraal b.d. J. Rosiers, de schepenen van de Stad Brussel en de afgevaardigden van verschillende vaderlandslievende verenigingen.

Alsook de talrijke “effectieve leden NSB/FNC”, en de verantwoordelijken van de gewestelijke groepering regio Brussel-Hoofdstad NSB/FNC.